Ο εφησυχασμός της κοινωνίας, η αδράνεια και ο συμβιβασμός είναι η αχίλλειος πτέρνα της δημοκρατίας και των θεσμών της

fb

Διοικητικό Συμβούλιο

  1. Αναγνώστου-Δεδούλη Άρτεμις
  2. Παπακωνσταντίνου Απόστολος
  3. Στασινοπούλου Όλγα
  4. Παπαρρηγοπούλου-Πεχλιβανίδη Πατρίνα

Πρόεδρος: Αναγνώστου-Δεδούλη Άρτεμις, Δρ Νομικής, Γεν. Δ/ντρια Υπ.Εργασίας,Κοιν.Ασφάλισης & Κοιν.Αλληλ

Γεννήθηκε στην Ιστιαία Ευβοίας έγγαμη και μητέρα. Είναι Νομικός, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (στο Εργατικό Δίκαιο και στο Δημόσιο Δίκαιο και Κοινωνική Ασφάλιση) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στο Δημόσιο Δίκαιο με ειδίκευση στην Κοινωνική Ασφάλιση από το Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το έτος 1976 έως σήμερα υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, όπου διετέλεσε Γενική Διευθύντρια από το 2001 μέχρι το 2005. Το έτος 2006 ανέκτησε, μετά από απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, τη θέση της Γενικής Διευθύντριας στο Υπουργείο.

Έχει εκδώσει 2 βιβλία και δημοσιεύσει σειρά άρθρων και μελετών σε έγκυρα νομικά και άλλα περιοδικά. Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία στο επαγγελματικό της χώρο και διδάσκει στην Νομική σχολή ως επιστημονικός συνεργάτης σε θέματα φύλλου και ισότητας στο προπτυχιακό πρόγραμμα σε θέματα φύλου και ισότητας του ΕΚΠΑ με τίτλο «Θεσμική αποτύπωση της λειτουργίας του φύλου στην Κοινωνική Πολιτική».

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, σε πληθώρα επιτροπών σε ομάδες εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής, σε επιστημονικά συνέδρια εσωτερικού και εξωτερικού με ομιλίες, διαλέξεις, σε επιστημονικά forum και επιστημονικές ημερίδες. Έχει πλούσια διοικητική εμπειρία από την συμμετοχή της σε Διοικητικά Συμβούλια Ασφαλιστικών Οργανισμών και Τ.Δ.Ε. καθώς και σε διοικητικό και νομοθετικό έργο.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
email: adedouli@otenet.gr

Αντιπρόεδρος: Παπακωνσταντίνου Απόστολος, Δρ. Νομικής, Δικηγόρος

Ο Απόστολος Παπακωνσταντίνου είναι Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου και Δικηγόρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει επί σειρά ετών Δημόσιες Πολιτικές, Διακυβέρνηση, Συνταγματικό Δίκαιο, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Διοικητικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών), στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο καθώς και στην Ανώτατη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μέλος Σ.Ε.Π. στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ως Δικηγόρος εξειδικεύεται ιδίως στο Διοικητικό Δίκαιο, στο Συνταγματικό Δίκαιο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο, στο Δίκαιο Περιβάλλοντος, στο Δίκαιο Δημοσίων Έργων, στο Δημοσιουπαλληλικό Δίκαιο και στο Δίκαιο Κοινωνικής Ασφάλισης, ασχολείται δε ιδίως με υποθέσεις ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο) και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Έχει δε αναλάβει σειρά σημαντικών υποθέσεων στους τομείς αυτούς. Διατέλεσε ειδικός νομικός σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού των Εξωτερικών (1999-2002), καθώς και στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διοίκησης και Οργάνωσης του ίδιου Υπουργείου (1999). Επίσης διατέλεσε προϊστάμενος των Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου εταιριών συμφερόντων Δ. Κοντομηνά. Είναι ιδρυτής του Δικηγορικού Γραφείου «Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου και Συνεργάτες», οδός Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, Αθήνα. Σήμερα είναι εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία με την επωνυμία: «Απ. Παπακωνσταντίνου – Ελ. Κουτσιμπού – Γ. Κατρούγκαλος και Συνεργάτες», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι. Είναι νομικός σύμβουλος μεγάλων ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών και επιχειρηματικών Ομίλων καθώς και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και σειράς Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, Δήμων και Κοινοτήτων. Έχει συγγράψει σειρά επιστημονικών μονογραφιών και δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Σημαντικότερες μονογραφίες: 1. Κοινωνική Δημοκρατία και Κοινωνικό Κράτος Δικαίου κατά το Σύνταγμα του 1975/1986/2001, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2006, σ. 1440. 2. Το κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία. Συνταγματικά θεμέλια, 2005, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, σ. 128. 3. Το «πολίτευμα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση: προβλήματα και προτάσεις, 1996, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, σ. 164. 4. Κράτος και διεθνές δίκαιο. Η συνταγματική διαρρύθμιση των σχέσεων εσωτερικού και διεθνούς δικαίου, 2001, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, σ. 441. 5. Ζητήματα Δημοσίου Δικαίου. Από τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (2000-2001). Κείμενα αποφάσεων – σχολιασμός – ευρετήρια, 2002, εκδ. Γ. και Π. Μεντζελόπουλος, σ. 244. Το έτος 1995 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο της Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών για το συγγραφικό του έργο.

Είναι Διευθυντής του νομικού περιοδικού «Επιθεώρηση Δημοσίου Δικαίου και Διοικητικού Δικαίου» και μέλος σημαντικών επιστημονικών ενώσεων και οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Είναι Πρόεδρος του Ομίλου Πολιτικού Προβληματισμού για την Κοινωνική Δικαιοσύνη και τον Δημοκρατικό εκσυγχρονισμό και Αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Τ.Κ. 10675, Κολωνάκι -Αθήνα,
τηλ. 210-7222007, κιν. 6974021840, fax: 210-7222182.
E-mail: apapaconstantinou.law@gmail.com
website: www.apapaconstantinou-lawfirm.gr

 

Σύμβουλος: Στασινοπούλου Όλγα
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Λεωφ. Συγγρού 136, 17671, Αθήνα.
Τηλ. 010 9201752, , 9291036
FAX 010 9221222
Email olstasi@yahoo.gr

ΣΠΟΥΔΕΣ

– Νομική Σχολή , Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πτυχίο Νομικής 1968.
– Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου Σκωτίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, MSc. In Sociology , 1972
– Κολέγιο της Ευρώπης, Μπρύζ Βελγίου, Δίπλωμα Ανωτέρων Ευρωπαίκών Σπουδών, 1972
– Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου Σκωτίας, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης, PhD. In Social Administration, 1984.

Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά,(άρτια) Γερμανικά και Γαλλικά (λειτουργικά).

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

– Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου – Extra Mural Department- Οικιστική Πολιτική και Δικαιώματα Πολιτών. 1977-78.
– Αμερικανικό Κολέγιο DEREE, Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, 1982-84.
– ΤΕΙ Πάτρας, Σχολή ΣΕΥΠ, Εκτακτη Επίκουρη Καθηγήτρια στην Κοινωνιολογία, 1984-85.
– ΤΕΙ Αθήνας, Σχολή ΣΕΥΠ , Τμήματα Βρεφονηπιοκόμων και Εποπτών Υγείας- Εκτακτη Επίκουρη Καθηγήτρια στην Κοινωνιολογία, 1985-86.
– Πάντειο Πανεπιστήμιο , Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Λέκτορας σε θέματα Κοινωνικής Διοίκησης και Κοινωνικής Συμμετοχής, 1986-90.
– Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Επίκουρη Καθηγήτρια, 1991-1996 και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Κοινωνική Πολιτική, από το 1996 μέχρι σήμερα.
– Από το 2005 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο νέο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
Του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ειδικότερα

Εισαγωγή στη Κοινωνική Πολιτική, Θεωρίες της κοινωνικής Πολιτικής και του Κράτους Πρόνοιας, Φύλα και Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση, Δομή και Λειτουργία των Κοινωνικών Υπηρεσιών,
Τρίτος Τομέας, Εθελοντισμός και Κοινωνική Πολιτική.

Σεμινάρια κατάρτισης και Μεταπτυχιακή διδασκαλία

-Ταχύρυθμα Σεμινάρια επιδοτούμενα από την Ε.Ε. , σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, τη Γ.Γ. Νέας Γενιάς, Την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) τη Γ.Γ. Λαϊκής Επιμόρφωσης, το ΙΝΕ /ΓΣΕΕ, τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας.1987 – 2006.

-Πρόγραμμα ERASMUS, ‘First European School in the History of Social
Policy» Bielefeld, Germany, 1989.
-Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Κοινωνική Μεταβολή, Διαστάσεις κοινωνικής
Πολιτικής και κοινωνικής Ανθρωπολογίας», από το 2002-2005.
Υπεύθυνη για τα μαθήματα:
* Ζητήματα Θεωρίας και Εφαρμογής της Κοινωνικής Πολιτικής και
* Τρίτος Τομέας και Απασχόληση.
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Μεθοδολογία και Εφαρμογές στην Κοινωνική Πολιτική» , 2006 –
Υπεύθυνη για το μάθημα: «Κοινωνική οικονομία και εφαρμογές στην απασχόληση».
-Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, 2000-2002
* Διδασκαλία σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής
Διοίκησης.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

– ΕΕΤΑΑ-ΚΕΔΚΕ, ερευνητικό πρόγραμμα για το Σχεδιασμό της Κοινωνικής Πολιτικής των ΟΤΑ, 1992-1993 – Εμπειρική Διερεύνηση της εφαρμογής προγραμμάτων Υγείας-Πρόνοιας.
– VOLMED, Διακρατικό πρόγραμμα διερεύνησης εθελοντικών οργανώσεων στον Ευρωπαϊκό Νότο, με την υποστήριξη της διεύθυνσης 23 της Ε.Ε., 1996-1997. Συντονίστρια και Επιστημονική Υπεύθυνη του VOLMED-HELLAS-, για την Ελλάδα.
– Ατομα με Ειδικές Ανάγκες στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιστημονική υπεύθυνη της μελέτης για το Πρόγραμμα Κοινωνικής Παρέμβασης του Παντείου Πανεπιστημίου, 200ο-2001.
– Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού Παντείου Πανεπιστημίου :
* Εκτίμηση των αναγκών των αστέγων του Δήμου Καλλιθέας. Πιλοτικό
ερευνητικό πρόγραμμα. Επιστημονική Υπεύθυνη, 2001.
* Ερευνα-Μελέτη για τον σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος
Του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης , » Για
τους Μετανάστες στην Ελλάδα». Τομεακή Υπεύθυνη για τις υπηρεσίες
πληροφόρησης, συμβουλευτικής και εξυπηρέτησης μεταναστών.
*Equality in Health –Διακρατικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις διακρίσεις
στην παροχή υπηρεσιών υγείας 2004-2006. Επιστημονική υπεύθυνη σε δύο
υποέργα και μέλος της κεντρικής συντονιστικής επιτροπής. Το πρόγραμμα
συγχρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ΙΑΠΑΔ είναι ο συντονιστής με εταίρους από την Ιταλία και την Φινλανδία.

ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

– Σύμβουλος σε θέματα πολιτικής Στέγης και δικαιωμάτων πολιτών- και εκπαιδεύτρια εθελοντών στελεχών πληροφόρησης -Συμβούλιο Κοινωνικών Υπηρεσιών Σκωτίας, Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών, 1973-75.
– Νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία «Κοινοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης Ψυχικής Υγείας του Παιδιού και της Οικογένειας.» Ερευνητικό πιλοτικό πρόγραμμα στην κοινοτική ψυχιατρική, με την υποστήριξη της Ε.Ε. 1985-86.
– Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας – Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης. «Μελέτη για τους Στόχους και τα Μέσα της Περιφερειακής Πολιτικής». Υπεύθυνη για την έρευνα στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής και το ΥΥΠΚΑ, 1988-89.
– Στέλεχος σχεδιασμού και ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, 1990 – 1991.
– Μέλος της Προσωρινής Γ.Σ. για το σχεδιασμό του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (1994-95).
– Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων , Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής σχεδιασμού του νέου νομοθετικού πλαισίου για τη Πρόνοια- συντονίστρια της ομάδας μελέτης των σύγχρονων Ευρωπαϊκών τάσεων στη κοινωνική προστασία, 1994.
– Μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλειας 1993-199 και αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ελληνικού Παραρτήματος, 1997-98.
– ΕΠΙΚΑΥΠ Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Αθηνών-Σύμβουλος στην προετοιμασία των κανονιστικών πράξεων για την εφαρμογή του ν. 2646/1998 για το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας και υπεύθυνη της μελέτης για τον Εθελοντισμό στην Ελλάδα. 1998.
– Πρόγραμμα Κοινωνικής Παρέμβασης Παντείου Πανεπιστημίου και Εθνικού
Ιδρύματος Νεότητας – επιστημονική υπεύθυνη – 1997-2002.
– «Δρώμενα Κοινωνικής Πολιτικής» Επιστημονική υπεύθυνη για τον σχεδιασμό
και την υλοποίηση τριημέρου (εργαστηρίων, διημερίδας και έκθεσης) για την
κοινωνική πολιτική στο Δήμο Κορυδαλλού Μάίος 2006. (Με την υποστήριξη
της ΚΕΔΚΕ).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Συμμετοχή σε εθνικά, Ευρωπαϊκά και διεθνή συνέδρια σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, με ειδικότερη έμφαση στην κοινωνική φροντίδα και την οικογένεια, την κοινωνική ένταξη αποκλεισμένων ομάδων (π.χ. αστέγων, ψυχικά ασθενών, ατόμων με αναπηρία), στην κοινωνική πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε ζητήματα οργάνωσης και ανάπτυξης του τρίτου τομέα, ιδιαίτερα των εθελοντικών οργανώσεων.

ΚΥΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ (από το 1990):

– Κράτος Πρόνοιας – Ιστορική Εξέλιξη, Σύγχρονες Θεωρητικές Προσεγγίσεις, Εκδόσεις Gutenberg 1990,1992.
– Οικογένεια και Κράτος στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής- Μια Θεωρητική Προσέγγιση. Κοινωνική Εργασία, 3. 1990
– Κοινωνικό Κράτος και Κρίση, στο Οι Λειτουργίες του Κράτους σε καιρό Κρίσης, Θεωρία και Ελληνική Εμπειρία. Ιδρυμα Σάκη Καράγιωργα, 1992.
– Σύγχρονος Προνοιακός Πλουραλισμός-Η πρόκληση για την Τ.Α> Τοπική Αυτοδιοίκηση, 1992,2 (80).
– Οικογένεια, Κράτος , Κοινωνική Πολιτική στο Διαστάσεις της κοινωνικής Πολιτικής Σήμερα. Ιδρυμα Σάκη Kαράγιωργα, 1993.
– Η Αναδιάρθρωση των Προσωπικών Κοινωνικών Υπηρεσιών, στο Κοινωνικό Κράτος και Κοινωνική Πολιτική , Π. Γετίμης, Δ. Γράβαρης (επιμ). Θεμέλιο, 1993.
– Local Government and Informal Elderly Care Επιθεώρηση Αποκέντρωσης, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, 1995,1.
– Κοινωνική Πολιτική και Τοπική Αυτοδιοίκηση – Παρούσα κατάσταση και προοπτικές, ΕΕΤΑΑ, ΚΕΔΚΕ 1995.
– TH Marshall, T. Bottomore, Ιδιότητα του Πολίτη και Κοινωνική Τάξη, Μετάφραση και εισαγωγή στην ελληνική έκδοση, Gutenberg1995.
– Οικογενειακή Πολιτική στην Ευρώπη και την Ελλάδα- Σύγχρονες Τάσεις στο Οικογένεια και Οικογενειακή Πολιτική σ’ένα μεταβαλλόμενο κόσμο, Εθνικός Οργανισμός Πρόνοιας 1998.
– Ζητήματα Σύγχρονης Κοινωνικής Πολιτικής- Από το Κράτος Πρόνοιας στο ‘Νέο» Προνοιακό Πλουραλισμό. Gutenberg, 1996,2000, 2002.
– Άτομα με Αναπηρίες στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (επιμέλεια), Μ. Ψύλλα,
Κ. Μαυριγιαννάκη, Α. Βαζαίου, Ο. Στασινοπούλου. Εκδόσεις Κριτική,2003.

Σύμβουλος: Παπαρρηγοπούλου – Πεχλιβανίδη Πατρίνα, Καθηγήτρια κοινωνικής ασφάλειας στο ΕΚΠΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 . Είναι παντρεμένη με τον Παντελή Μ. Πεχλιβανίδη και έχουν δύο παιδιά.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Είναι πτυχιούχος των τμημάτων Νομικής και Πολιτικών Επιστημών-Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1984 έλαβε Mεταπτυχιακό τίτλο σπουδών D.E.A στο Δημόσιο Δίκαιο (Diplome d’ Εtudes Approfondies de Droit Public) από το Πανεπιστήμιο Paris II και το 1990 Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Paris I Pantheon-Sorbonne. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Είναι Δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και έχει δικηγορική εμπειρία κυρίως σε θέματα διοικητικού, κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου. Απασχολήθηκε ως νομικός σύμβουλος σε ανώνυμες εταιρείες και στον ασφαλιστικό οργανισμό Τ.Α.Τ.Τ.Α. Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Το 2002 συμμετείχε στην επιστημονική επεξεργασία του ν. 3029/02 ως μέλος της Επιτροπής της Νομικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Είναι ειδική επιστήμονας με βαθμολογική αντιστοιχία Λέκτορα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δίκαιο της Κοινωνικής Ασφάλειας.

ΕΡΓΟ

Έχει δημοσιεύσει βιβλία, άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά. Μεταξύ αυτών:

1. «Le controle du service public de la sante en France et en Angleterre», διδακτορική διατριβή, Παρίσι, 1990.
2. «Συστήματα διοικητικού ελέγχου επί των νοσοκομείων», σε «Οι υπηρεσίες Υγείας, Οργάνωση–Διοίκηση-Προγραμματισμός», έκδ. Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλειας, 1990, σσ. 59-69.
3. «Η κοινωνική ασφάλιση ως δημόσια υπηρεσία – Συνεργασία ιδιωτικών και δημοσίων φορέων», Διοικητική Δίκη, τ.2, 1993, σσ. 257-277.
4. «Η ρύθμιση θεμάτων κοινωνικής ασφαλίσεως με ΣΣΕ», σε «Ρήτρες Κοινωνικής Ασφάλισης σε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Κοινωνικός Διάλογος», επιστ. υπεύθ. Κ. Κρεμαλής, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, 1996, σσ. 73-107.
5. «Η επικουρική Κοινωνική Ασφάλιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο του Ανταγωνισμού», πρόλογος Επ. Σπηλιωτόπουλου, Βιβλιοθήκη Δημοσίου Δικαίου, τ. 16, εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα, σ. 221.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Είναι μέλος της «Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων» (Ε.Ε.Κ.Α.), της οποίας υπήρξε γραμματέας (1999-2002). Είναι, επίσης, μέλος της «Εuropean Institute of Social Security» (Leuven), της Επιστημονικής Εταιρείας Δικαίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΕΔΕΚΑ), καθώς και της Επιστημονικής Εταιρείας Διοικητικής Δικαιοσύνης.

next
prev

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ

Στην ιστοσελίδα μας, φροντίζουμε για την προστασία των επισκεπτών, λαμβάνοντας μέτρα για τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας των προσωπικών πληροφοριών που συλλέγονται σε αυτήν. Η πλοήγησή σας στο διαδικτυακό χώρο http://epkodi.gr, δηλώνει τη συναίνεσή σας στη συλλογή και επεξεργασία τυχόν προσωπικών σας δεδομένων, μόνο με τον τρόπο και για τους σκοπούς που προαναφέρονται και μόνο από τα αρμόδια στελέχη του Φορέα που έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες, όποτε αυτό είναι αναγκαίο για την εξυπηρέτησή σας και την ικανοποίηση δικών σας αιτημάτων.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το http://epkodi.gr συλλέγει προσωπικά δεδομένα μόνο όταν ο επισκέπτης / χρήστης χρησιμοποιεί τη φόρμα επικοινωνίας. Το http://epkodi.gr χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών / χρηστών / μελών για τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους χρήστες του.

Τυχόν προσωπικά σας δεδομένα τα οποία συλλέγονται από την ιστοσελίδα, με μοναδικό σκοπό την υποστήριξη και διεκπεραίωση συγκεκριμένων υπηρεσιών, προστατεύονται από τις διατάξεις του Ελληνικού (Ν. 2472/1997- Ν. 3471/2006 «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες Διατάξεις», κανονιστική πράξη ΑΠΔΠΧ 122/2001 και Ν. 3917/2011 «Διατήρηση Δεδομένων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών» καθώς και των τυχόν τροποποιήσεων αυτών, όπως σε αυτή ενσωματώθηκε η Οδηγία 2006/24/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Μαρτίου για τη Διατήρηση Δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνάρτηση με την παροχή διαθεσίμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημοσίων δικτύων επικοινωνιών), του Κοινοτικού (Οδ.95/46/ΕΚ και 2002/58/ΕΚ) και του Διεθνούς Δικαίου.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ Ή/ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το http://epkodi.gr δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα, να διορθώσουν ή/και ενημερώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να αδρανοποιήσουν την εγγραφή τους, ανά πάσα χρονική στιγμή, μέσω επικοινωνίας.

ΔΙΟΧΕΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το http://epkodi.gr δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών / χρηστών του σε κανέναν τρίτο φορέα. Το http://epkodi.gr μπορεί να διοχετεύσει προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών / χρηστών του σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνον εάν:

  • Έχει τη ρητή συγκατάθεση των επισκεπτών / χρηστών για τη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων 
  • Η διοχέτευση των προσωπικών δεδομένων προς νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με το http://epkodi.gr καθίσταται αναγκαία για την υλοποίηση των επιθυμιών των χρηστών.
  • Επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

COOKIES

Το http://epkodi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη / χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων του http://epkodi.gr. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη / χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη / χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του http://epkodi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες του http://epkodi.gr είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης / χρήστης του http://epkodi.gr μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του http://epkodi.gr, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης / χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων του http://epkodi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Η συλλογή προσωπικών δεδομένων, η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση της τεχνολογίας των Cookies, γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια και τα δεδομένα αυτά δεν ανακοινώνονται σε καμία περίπτωση σε τρίτους, εκτός αν κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται αυτό ρητά από το Νόμο (π.χ. κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας), θα τηρούνται δε μόνο για λόγους στατιστικούς και επικοινωνίας.

'ΔΕΣΜΟΙ' (LINKS) ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ SITES

Το http://epkodi.gr περιλαμβάνει links ("δεσμούς") προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites) τα οποία δεν ελέγχονται από το ίδιο αλλά από τους τρίτους φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) . Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται το http://epkodi.gr για τους Όρους Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών / χρηστών τους οποίους οι φορείς αυτοί ακολουθούν.

IP ADDRESSES

H διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ του επισκέπτη/χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια στο http://epkodi.gr κρατείται για τεχνικούς λόγους και αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ο Φορέας δεν ευθύνεται για οιαδήποτε ζημία που τυχόν προκύψει στον χρήστη/επισκέπτη εξ’ αφορμής της χρήσης του διαδικτυακού χώρου http://epkodi.gr . Ο Φορέας δεν εγγυάται την αδιάκοπη ή αλάνθαστη ή άνευ ιών παροχή υπηρεσιών της ιστοσελίδας της ή άλλων συνδέσμων και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία προερχόμενη από τη χρήση της ιστοσελίδας.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Οι όροι χρήσης διέπονται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Δικαίου και τις σχετικές Διεθνείς Συνθήκες, ερμηνεύονται δε βάσει των κανόνων καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών. Για κάθε τυχόν διαφορά που ήθελε προκύψει εξ’ αφορμής των όρων, της ισχύος τους, της ερμηνείας και της λειτουργίας του διαδικτυακού ιστοτόπου http://epkodi.gr, αρμόδια είναι τα Δικαστήρια της Αθήνας.Εάν κάποιος όρος χρήσης κριθεί άκυρος ή ακυρώσιμος, παύει αυτοδικαίως και παραχρήμα να ισχύει, χωρίς να θίγεται η ισχύς των άλλων όρων.

Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 30 Αθήνα 10675 | Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@epkodi.gr

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων